Deze update zorgt ervoor dat de uitlsuiting adsenseformobileapps.com niet meer werkt. Als je niet handmatig de targeting veranderd volgens de nieuwe manier dan worden je advertenties gewoon op ieder mogelijk apparaat binnen het GDN weergegeven. Het was inderdaad niet de eenvoudigste manier om de targeting van je GDN campagnes te bepalen. Sinds september 2018 heeft Google dit vereenvoudigd voor ons. Bijkomend heeft het ons ook meer opties gegeven voor de targeting van onze GDN campagnes.“Uitsluiting van apps via adsenseformobileapps.com wordt niet langer ondersteund zodat uw bereik van klanten op mobiele apparaten wordt vergroot.” Negeer deze melding niet en lees hieronder verder wat je moet doen om je targeting correct te krijgen naar jouw wensen.

HOE BEPAAL IK MIJN GDN APPARAAT TARGETING NA DE UPDATE?

Hier een stapsgewijze uitleg om de targeting te bepalen voor jou Google Display Netwerk advertenties. Let op dat je goede keuzes maakt in deze targeting, het heeft grote gevolgen voor je campagnes als dit niet zorgvuldig gedaan wordt.


  1. Ga op campagne niveau naar instellingen
  2. Kies onderaan voor de optie “Aanvullende instellingen”
  3. Kies de optie “Apparaten”
  4. Hier heb je alle apparaat targeting mogelijkheden. (zie afbeelding hieronder)


Nu ben je op de plaats waar je de targeting van je GDN campagne kan bepalen. Zoals je zult merken zijn er veel meer opties dan voorheen en deze gebruiksvriendelijke toevoeging maakt het vele malen eenvoudiger dan eerst. We zullen door de opties lopen om ze te bespreken, zo kun jij bepalen wat relevant is voor jou. “Computers” spreekt voor zich. “Mobiele app” & “Tablet-app” refereren naar applicaties en games op mobiele en tablet devices. Interstitial advertenties zijn pop up ads waarbij je eerst de advertentie moet weg klikken voordat je door kunt browsen. “Mobiel internet” en “Internet voor tablet” spreken voor zich. Google heeft het mogelijk gemaakt voor ons om nog specifieker in te zetten op onze targeting. Het is nu ook mogelijk om op besturingssysteem, apparaatmodel en op netwerk te targeten. Over het algemeen een grote verbetering vergeleken met voorheen.

Kom je er niet uit? Laat het me weten. Is het wel gelukt? Klasse!